Nya tandborstar

Kommentera
 
Det där med plast är ju en läskig historia när plasten hamnar där den inte ska hamna  som i havet, i fåglarnas magar i människokroppen eller de där mikroplasterna som finns i kläder, tandkräm och kosmetik till exempel som hamnar precis överallt.
 
Så jag försöker dra mitt strå till stacken för att minska på mängden plast eftersom plast inte kan brytas ner utan bara blir till mindre och mindre bitar. Tandborstar är en del av strået. I kommunen där jag bor sorteras tandborstar i plast som restavfall, jag vet inte om det är annorlunda i andra kommuner, sedan eldas den upp. 
 
Enligt förpackningen kan jag lägga handtaget till trätandborsten direkt på komposten, nu har jag ju lite oturligt ingen kompost men handtaget kan bli bra skyltar i odlingarna istället. Det känns som en bit på vägen i alla fall. 
 
Jag provade först Humble Brush men jag känner en underlig eftersmak när jag använder den sortens tandborste så jag letade och hittade en bambutandborste som säljs av www.jordklok.se  Jag passade på att köpa en hel låda, det är 12 stycken tandborstar det, det ska väl räcka ett tag.