1000 kr

Kommentera
Vad skulle du göra om du fick 1000 kr?
 
 
 
Två femhundralappar ligger här och väntar på att något ska hända med dem. Så jag funderar över hur jag använda dem på bästa sätt. Det känns ju inget speciellt att låta dem gå till mat, tvättmedel och annat hushållsaktigt. Det känns aningens mer roligt att låta dem gå till ett restaurangbesök, bli lite bortskämd och få god mat, men mat är flyktigt, när maten är uppäten är den uppäten. I dagens samhälle kanske förevigad på ett foto på Instagram eller facebook men fortfarande uppäten. 
 
Att investera pengarna är ett projekt i sig och inte heller så roligt, kommer jag att minnas mina vunna 500 - lappar när det gått fem år eller sju år? Troligen inte är mitt svar, de har försvunnit in bland de andra 500 - lapparna som förs över från lönen varje månad. 
 
Så vad ska jag göra? 
 
Efter en del funderande kom jag fram till att jag skulle köpa en kökslampa som jag funderat över en längre tid, eftersom jag är så långsam i mina tankar och måste vrida och vända på allt så hann lampan dessutom gå ner i pris inte bara en gång utan två gånger så nu fick jag möjlighet att köpa den till halva priset. 
 
 
Ska jag nöja mig här? 
 
Jag vet ju att varje gång jag ser lampan eller tänder lampan så kommer jag att minnas denna vinsten som är speciell för mig så det räcker kanske där, att låta lampan bli den stora saken istället för att köpa fler saker som jag inte kommer att minnas? 
 
Hur hade du använt 1000 kronor?