Hejdå saker

Kommentera
 
Just nu så är jag intresserad av det här med att rensa ut så jag ställde mig i kö på mitt lokala bibliotek för att få låna boken Hejdå saker av Fumio Sasaki. 
 
Några saker fastnade jag för men det mesta... ja jag vet inte... jag blev inte eld och lågor över att rensa ut och skapa mig ett nytt liv med så få saker att jag kan flyttpacka på under timmen. Något som stör mig när jag läser boken är alla - jag har hört... jag tror .. och andra tveksamheter som får mig att känna att författaren inte läst på eller tagit reda på fakta utan höftar till lite istället. 
 
 
Funderingar kring nr 38 - I boken använder författaren exemplet med mobiltelefonen, köp en mobil och "tvingas" köpa hörlurar och annat också. Vilket leder till att en sak blir flera saker. Dessutom är det tydligen också så att om man en dag vill sälja sin mobil så är det bra att ha kvar originalförpackningen för då blir priset högre. Så då ska man dras med en låda också. 
 
Funderingar kring nr 43 - Vad skulle du skaffa om du inte hade något? Kläder känns för mig som högsta prioritet, jag förutsätter att mat inte räknas in här, kläder och hygienartiklar. Men det viktigaste är kanske inte smink eller en parfym utan något så basic som en tandborste och tandkräm. 
 
Funderingar kring nr 49 - Att köpa kläder för att sedan sälja dem ganska snabbt igen - detta är inget tips för mig men passar kanske många andra. Själv skulle jag inte orka lägga ner tid varken på att köpa kläder oftare eller att lägga upp, sälja och skicka iväg. Sedan tillkommer ju miljöaspekten, känns som att man i så fall borde vara mån av att köpa begagnade kläder. 
 
Funderingar kring nr 8 - Vad händer när jag dör - riskerar mina tillhörigheter att bli en börda för de anhöriga, vill jag ens att de ska behöva gå igenom alla mina saker och ställas inför valen spara/göra sig av med. Skulle det till och med vara möjligt att redan innan skriva ner vad man vill ska hända med ens saker? Skulle det upplevas som en lättnad av de anhöriga eller skulle de vilja ta besluten som vid en begravning där jag läste att man inte ska vara för specifik i sina önskningar utan låta just de anhöriga också få ta beslut så att de får ett avslut som de önskar. 
 
 
Så nej, detta var ingen bok för mig även om det fanns några få saker att fundra över.