Mars - uppföljning

Kommentera
En liten uppföljning av hur det blev ekonomiskt under mars månad. (26 feb - 26 mars)
 
Jag handlar hela tiden och i olika mataffärer. Jag har inga kundkort i någon mataffär. Under mars handlade jag 27 gånger. 
 
Jag handlade totalt för 3 096 kr av detta var 1 922 kr mat. Resten är en blandning av hygienartiklar, presenter, luncher, (japp, jag äter pedagogiskt på mitt arbete. 
 
Jag har räknat bort det onyttiga från maten för det är ju faktiskt inte mat. Jag handlade onyttigt för 442 kr! 138 kr av detta handlades i samma affär vid samma tillfälle, det var påskgodiset. Jag tycker det är viktigt att handla i mindre butiker och detta inhandlades i en affär med lite finare och dyrare saker. Jag hade däremot inte behövt köpa så mycket av "vanligt" godis eller ens alls egentligen. Där är ett stort område att bli bättre inom just nu. 
 
Matkostnaderna ökade också igen så det blir till att fundera och äta tomt här hemma. Av princip försöker jag också att handla av de varor med kort datum som butiken säljer ut eftersom jag tycker det är viktigt att som konsument också köpa de varorna så att butikerna fortsätter med det konceptet. 
 
Summorna denna månaden är lite på ett ungefär. Jag upptäckte under månaden att jag blev tvungen att lägga till fler katergorier. Vissa saker passade helt enkelt inte in under de kategorier jag använt mig av under januari och februari. Så i summerandet blev det lite rörigt men det tar jag igen nästa månad. Det är ju bara att inse att ju färre saker som köps in ju lättare är det att se var pengarna hamnar.