Planering av ekonomi för april

Kommentera
Jag vet redan nu att jag kommer att resa bort under april och bo på hotell. När det kommer till hotellboende så försöker jag alltid att på Nordic Choice där jag är medlem. Jag tycker om att Nordic Choice arbetar med de mjuka värdena som att de samlar in julklappar Ensam julgran söker, har fadderbarn och arbetar med tillfälliga projekt, tex mot handel med barn. 
 
Därför kommer jag ju inte att leta upp det absolut billigaste hotellet jag kan hitta även om jag skulle tjäna pengar på det. Däremot så använder jag mig av Refunder och får några kronor tillbaka varje gång jag beställer ett rum. Jag försöker också alltid att bo på de hotell där frukost, eftermiddagskaka och kvällsmat ingår eftersom jag slipper lägga ner tid på att hitta någonstans att äta. 
 
Jag kommer också att köpa ett årskort som kommer att kosta 1000 kr. Redan här är jag uppe i flera 1000 kr.
 
Månadens presenter är redan införskaffade och paketerade. 
 
Förutom mat så finns det inga andra egentliga inköp planerade. Jag har några "hålla koll" på varor där jag väntar på ett erbjudande så det blir intressant att se om några av dem dyker upp. Min förhoppning är att butikerna säljer vissa produkter billigt vid vissa tillfällen och att dessa upprepar sig som ett mönster från år till år. Får se om jag upptäcker något mönster. 
 
 
På besparingssidan måste jag se till att sluta köpa en massa choklad. Det är ett ofog från min sida och totalt onödigt! Däremot så finns det ju alltid undantag! Ett undatag är att stöda lokala caféer och fika med jämna mellanrum. 
 
Andra mer oplanerade inköp som skulle kunna göras är sådana som köps från olika second hand där pengarna går till välgörenhet tex. Både av anledningen att pengarna går till de som har ett stort behov av stöd men också för att stötta själva secondhand handlandet som jag tänker är bra för miljön.